Uitjes voor kinderen

De leukste uitjes voor kinderen van 9 tot 12 jaar

De leukste uitjes voor kinderen van 9 tot 12 jaar

Je bent als ouder een beetje aan het rondneuzen wat je zoal op een studiedag of vakantie kan ondernemen met je kinderen. Nu ze wat ouder worden is het niet meer zo makkelijk meer om iets leuks te kunnen vinden. Maar er bestaan zeker nog wel leuke uitjes die ze misschien nog nooit in hun leven hebben beleefd of meegemaakt.

Wat vinden je kinderen leuk om te doen

Alle dagtripjes zijn leuk om te doen, maar het gaat erom waar zijn de kinderen in geïnteresseerd? Straks heb je iets uitgezocht wat ze niet leuk vinden en lopen ze te zeuren wanneer ze naar huis kunnen om achter hun computer te kruipen. Nu kun je wel gaan kiezen voor het leukste pretpark dat gelegen ligt in Kaatsheuvel maar daar zijn ze al zo vaak geweest. Misschien is het een aanrader om iets leerzaams en lucratiefs te zoeken? Iets waar ze ook iets aan hebben als ze weer naar school gaan en een verslagje van kunnen maken.

Klimmen en klauteren

Klimmen en klauteren kun je in een klimbos die overal in Nederland wel te vinden zijn. Je bent een met de natuur en de kinderen kunnen hun energie kwijt en het hoeft niet eens zoveel geld te kosten om zoiets te ondernemen. Er zijn verschillende routes die je als gezin kunt doen. Zie je de kinderen al klimmen in de bomen en heen en weer gaan op een hangbrug, of zwieren en zwaaien als een tarzan of Jane? En dan via een tokkelbaan als normaal mens weer op de grond belanden. Ondertussen kan mama of papa leuke foto’s maken voor in het plakboek zodat ze later erin terug kunnen kijken.

Aapjes kijken

Je kent vast wel dat park in Apeldoorn waar je aapjes kunt bekijken? Maar nu zul je denken dat wordt behoorlijk saai voor de kinderen om daar de hele dag te vertoeven. Als ze toch al van klimmen en klauteren houden dan is dit wel een goede tip en bovendien ook nog leerzaam ook. Hoe vaak kun je apen zien van dichtbij en dat ze op je schouder komen zitten? Let wel op dat alles dicht hebt wat je meeneemt aan tassen, anders nemen de aapjes alles mee. Je kunt daar met de kinderen een speurtocht doen, en de kinderen leren heel veel over de aapjes. Goed voor de biologieles op school.

Zeehonden verzorgen en vrijlaten

Misschien is dit ook wel leuk om te doen, naar de zeehondenopvang. Zo heb je een waddensafari en als je tijdig reserveert dan mag je mee de zeehonden vrijlaten die opgeknapt zijn fantastische ervaring om dit samen met je kinderen te doen.

meer te weten komen

vakantie

sporten

toen en nu